Ongesteld rondom de volle maan

02-02-2021

In deze blogpost leg ik uit hoe de volle maan eventueel invloed kan hebben op je hoog gevoeligheid tijdens je menstruatie.


Foto: credited by wikipedia
Foto: credited by wikipedia

Ongesteld tijdens de volle maan

Zelf ben ik altijd ongesteld tijdens de volle maan. Dit viel me op omdat ik mezelf letterlijk af vroeg: Ik voel me zo overprikkeld in mijn emoties, is er misschien binnenkort een volle maan? En ja raad het al: dit bleek altijd zo te zijn.

Research

Omdat ik me afvroeg of er meer vrouwen zijn dit gevoel hadden, ging ik online research doen en toen kwam ik erachter dat: de meeste vrouwen dus of rond de volle maan of rond de nieuwe maan ongesteldzijn. (Dit geld voor de natuurlijke menstruatie cyclus. Met het slikken van bijvoorbeeld dit pil is dit niet het geval want ; bij het gebruik van de pil onstaat er kunstmatige menstuatie cyclus.

Cleansen

De volle maan staat voor mij voor het cleansen van mezelf, het loslaten van dingen en mezelf voorbereiden op de toekomst. Hoe interessant is het dat mijn lichaam de natuur volgt en dus rond die periode inderdaad mijn lichaam gaat cleansen doormiddel van ongesteld te worden.

Hoog in je emoties

Als ik ongesteld ben ben ik extra hoog gevoelig: niet alleen in mijn emoties, maar ook in al mijn zintuigen. Ik ben dan bijvoorbeeld extra gevoelig voor: licht, geur, pijn en emoties van anderen en van mezelf. Door de volle maan word die hoog gevoeligheid alleen maar versterkt.

Omzetten in iets positiefs

Nu kun je flink balen van die negatieve effecten van je ongesteldheid, maar je kunt het eventueel ook omzetten in iets wat wel voor jouw werk. Zoals, de hoog gevoeligheid voor:

Licht: Zelf heb ik vaak extra veel last van zonlicht. Mijn moeder roept altijd: zet binnen in huis een zonnebril op! Super handige tip. mocht dit nou niet iets voor jouw zijn, dan kun je er ook voor kiezen om je gordijnen iets dicht te doen om ervoor te zorgen dat je in huis in ieder geval iets minder overprikkeld word.

Geur: Vaak ruik je van alles en kunnen dingen je eventueel flink misselijk maken. Je kunt ervoor kiezen om gebruikt te maken van essentiƫle olie. Zelf gebruik ik vaak geuren zoals: calm, lavendel , anti-stress en voor het slapen gaan : sweet dreams.

Pijn: Door mijn eigen hoog gevoeligheid ervaar ik sowieso al meer pijn dan de meeste mensen, maar tijdens mijn ongesteldheid is dit nog veel erger. Ik heb allerlei medicatie uitgeprobeerd, maar niets helpt voor mij echt omdat ik pijn zo goed voel. Wel heb ik door de jaren heen trucjes geleerd om de pijn te verminderen. Trucjes zoals; een warme kruik, gezond eten en goed voor mezelf zorgen.

Emoties: Zelf zorg ik ervoor dat op mijn de dagen waarop mijn hoog gevoeligheid het hoogst is, dat ik gewoon zo veel mogelijk in mijn huis kan blijven (een soort van veilig in je warme nest gevoel) zo ervaar ik minder prikkels van anderen.

De zelfzorg

Wat zijn nu dingen die je kunt doen als zelfzorg tijdens je menstruatie?

- Maak gebruik van warmte bij het verminderen van je pijn, doormiddel van een kruik een dekentje of een warme douche.

- Zorg goed voor jezelf door wat extra fruit en groente te eten voor extra vitamines. Maar weet dat het ook gewoon oke is om een lekkere snack te eten. Ga jezelf niet straffen want ongesteldheid cravings bestaan echt!

- Plan een spa momentje in. Even een moment voor jezelf waarin je je bijvoorbeeld kunt focussen op bijvoorbeeld:

  • Skin-care:(want extra zorg kan je huid nu goed gebruiken)
  • Ga met een dekentje en een kop thee op de bank zitten en lees een goed boek of kijk je favoriete tv serie.
  • Pak eventueel je favoriete snack erbij!
  • Meditatie: Ga even kort liggen op je bank of bed. Zet een meditatie app aan en geniet van dit moment van rust!


e-mail: DeclutterCleanandOrganize@hotmail.com   Telefoonnummer: 06-18305184
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.